Wat kan ik lenen ?

– Wat mag ik lenen ivm met de eisen die de overheid (afm ) gesteld heeft?
– Wat mag ik lenen van de bank?
– Wat kan ik zelf betalen, wat kan ik zelf besteden?
– Wat kost de hypotheek die het best bij mij past?

Dit zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden voor dat uw adviseur u een antwoord kan geven op de vraag hoeveel u kunt lenen.Eigenlijk zouden we eerst uit moeten zoeken wat u zelf betalen/besteden kunt, want het is leuk dat een bank u veel geld uit wil lenen, maar U moet uiteindelijk de rente en aflossing uit uw eigen huishoudportemonnee betalen.

Hoeveel u kunt lenen is ondermeer afhanklijk van uw leeftijd, uw dienstverband de waarde van uw woning  en uw inkomen of pensioen, Maar ook de duur van de rentevastperiode en de hoogte van de rente speelt een grote rol. Vaak wordt een vuist regel gehanteerd dat uw leencapaciteit ongeveer 4-5 keer uw inkomen bedraagd. Er is geen rekenprogamma op het internet meer wat u precies kan voorrekenen wat u kunt lenen.

Toch snappen we dat u nieuwsgierig bent. Via de onderstaande link kunt u een indicatieve berekening maken. Het zou echter jammer zijn als u met een onjuiste veronderstelling opzoek gaat naar een nieuwe woning. Even bellen of een afspraak maken geeft veel meer duidelijkheid !  bel: (0513) 654847

 Wat kan ik lenen volgens de normen van de NHG?